Kartlar

Yapı Kredi İnternet Alışverişi Açma ve Kapama Yöntemleri

Yapı Kredi Bankası'na ait kartlarla internetten alışveriş yapabilmek için kartlara e ticaret onayı vermeniz gerekir. Yapı Kredi internet alışverişi açma ve kapama yöntemlerini yazının devamında görebilirsiniz.

Sponsorlu Reklamlar

Yapı kredi Kartı internet alışverişine açma (SMS)

AÇIK yazıp bir boşluk bırakın ve kart üzerinde bulunan müşteri numaranızı yazarak 4944’e SMS gönderin. Bu şekilde bütün Yapı Kredi kartlarınızı internet alışverişine açabilirsiniz.

Bilgi: Müşteri numarası, kartın sol alt köşesinde ve kart sahibinin isminin hemen altında bulunur. Müşteri numaranızı bulamadıysanız tıklayın: Yapı Kredi Bankası IBAN Öğrenme | Hesap No ve Müşteri No Sorgulama

Yapı Kredi internet alışverişi kapatma işlemi SMS ile yapılamaz.

Yapı Kredi Mobil’den internet alışverişi açma ve kapama işlemleri

  • Yapı Kredi Mobil’e şifrenizle giriş yapın. Daha sonra menüyü açıp Kartlarım sekmesini seçin. Sayfanın sonunda bulunan Kart Ayarları bölümünün hemen altındaki Kart Yetkileri/ Talimatları ve Otomatik Ödeme sekmesine girin. İlgili bölüm alttaki gibi görünecektir:
Yapı Kredi Bankası İnternet Alışverişi Açma Menüsü
Yapı Kredi Bankası İnternet Alışverişi Açma Menüsü

Yukarıdaki sekmeye tıkladığınızda karşınıza kartlarınız gelecektir. Ayar yapmak istediğiniz kartın altında İnternetten Alışveriş (e-Ticaret) Yetkisi sekmesini göreceksiniz.

yapı kredi kartını internet alışverişine kapatma
yapı kredi kartını internet alışverişine kapatma

İnternetten Alışveriş (e-Ticaret) Yetkisi sekmesinin yanındaki butonu yukarıdaki konuma getirirseniz, kartınız internet alışverişine kapalı olacaktır.

yapı kredi mobil internet alışverişi açma
yapı kredi mobil internet alışverişi açma

Butonu yukarıdaki resimde olduğu gibi aktif konuma getirirseniz Yapı Kredi kartınızla internetten alışveriş yapabilirsiniz.

Yapı Kredi internet şifreniz yoksa tıklayın: Yapı Kredi Bankası İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır?

Yapı Kredi Çağrı Merkezinden Online Alışverişi Onayını Açma ve Kapama

  • 444 0 444 çağrı merkezini sisteme kayıtlı olan cep numaranız üzerinden arayın.
  • Sesli yanıt sistemi isminizi doğrulamak adına size şuna benzer bir soru soracaktır: “Merhaba Yapı Kredi’ye hoş geldiniz. Ahmet Bey ile mi görüşüyorum?” İsim doğruysa “Evet” deyin ve işleme devam edin.
  • Sesli yanıt sisteminin “Size nasıl yardımcı olabilirim?” komutunu duyduktan sonra “kartımı internet alışverişlerine açmak istiyorum” veya “kartımı internet alışverişlerine kapatmak istiyorum” ifadelerini anlaşılır bir biçimde seslendirin.
  • Sistem size banka kartı veya kredi kartı için mi işlem yapmak istediğinizi soracaktır. “Banka Kartı” veya “Kredi Kartı deyip” işleme devam edin.
  • Sonrasında size iletilen talimatları takip ederek kartınızı internet alışverişlerine açabilir veya kapatabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu